Steam nedir, nasıl kullanılır

Oyun piyasasının yükselen yıldızı steam birçok oyunu ücretsiz indirebileceğiniz gibi birçoğunu da ücretli satın alabileceğiniz bir platform. Dünya üzerinde çok büyük bir kullanıcı kitlesi bulunmaktadır. Steam, oyun piyasasının kalitesini arttırdığından bir çok oyun firması satışlarını steam üzerinden yapıyor (Football Manager gibi).
Ayrıca belirli günlerde hafta sonu oluyor bu genellikle bir çok oyunun fiyatını inanılmaz bir şekilde düşürüyor, kredi kartınız yada paypal hesabınız varsa oyuna sahip olabiliyorsunuz. Kendimden örnek veriyim şuan 10$ olan counter strike 1.6 'yı 2$ aldığımı bilirim.

Peki Steami nasıl yüklerim?

Öncelikle bu adrese girip http://store.steampowered.com/about/ steami indiriyorsunuz, ufak 5 mb lık program ve basit bir şekilde kuruyorsunuz (türkçe dil desteği bulunuyor). Daha sonra programı açtığınızda birkaç güncellemeden sonra bir üyelik ekranı geliyor. Daha önce üye olduysanız “LOGIN TO AN EXİSTİNG ACCOUNT” butonuna tıklayabilirsiniz. Daha önce bir hesap açmadıysanız “CREATE NEW ACCOUNT” butonuna tıklayarak devam ediyoruz.



Adımları takip ederek yeni bir hesap oluşturuyoruz. Daha sonra karşımıza giriş ekranı geliyor buradan hesap bilgilerimizi giriyoruz ve alttaki “Remeber my password” seçeneğini işaretleyerek login butonuna tıklıyoruz. Karşımıza bir ekran geliyor ve bizden access code istiyor. Bu kodu kayıt sırasında girmiş olduğunuz e-mail adresinde bulabilirsiniz. Bu işlemide hallettikten sonra tekrar bir sözleşme çıkıyor karşımıza bunuda kabul edip Steam’e giriyoruz.

Oyun satın almasanız bile ücretsiz oyunları deneyebilirsiniz yada arkadaşlarınızda sohbet için kullanabilirsiniz steam'in skype gibi özelliği var ve herkesde yaygın bir şekilde kullanılıyor.

0 yorum :

Yorum Gönder